Skip to main content

Poly-clip System

Uitmuntendheid in knippen

De geschiedenis van het Duitse familiebedrijf in Hattersheim bij Frankfurt am Main gaat terug tot 1922. Onderzoek en ontwikkeling zijn vanaf het begin een belangrijke drijfveer geweest voor de ontwikkeling van het bedrijf. Altijd met het doel om de proces- en winstgevendheidsprestaties van haar klanten te verbeteren. Het is dan ook geen toeval dat Poly-clip System de technologieleider en initiator is voor de gehele industrie op het gebied van knipoplossingen, dankzij meer dan 800 patenten.

Met deze innovatieve kracht heeft het bedrijf niet alleen een revolutie teweeggebracht in de vleesverwerkende industrie en de slagerij met zijn machines en innovatieve verbruiksartikelen, maar is het ook een drijvende kracht achter effectieve, efficiënte en uiteindelijk zeer economische verpakkingsoplossingen voor een breed scala aan food en non-food eisen en sectoren.

Poly-clip System staat voor de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid gecombineerd met een hoge productiviteit en uitstekende service - in samenwerking met ons. De focus ligt op de respectievelijke producten aangepast aan de behoeften van de klant, die productieprocessen succesvol, effectief en productief maken door middel van efficiënte en innovatieve oplossingen. Het productassortiment strekt zich uit van handmatige tafelmachines en dubbele knipmachines tot geautomatiseerde systemen voor het laden van rookwagens en verbruiksartikelen zoals clips en lussen.

Meer informatie op polyclip.nl

 

Volautomatisch en veilig clippen

Volautomatisch knippen met hoge prestaties. Naast het enkelvoudige knijpproces, waarbij één clip per knijpproces wordt ingesteld, is er ook het dubbele knijpproces. Bij het dubbelclipproces sluiten twee tegelijkertijd ingestelde clips tegelijkertijd het uiteinde van de gevulde verpakkingseenheid en het begin van de volgende, nog ongevulde verpakkingseenheid. Een mes snijdt door het omhulsel tussen de twee clips en de volgende eenheid wordt gevuld.

Gekoppeld aan een vuller kan de maximale capaciteit worden bereikt, afhankelijk van het model, het type omhulsel en het kaliber.

Er zijn verschillende modellen automatische dubbele en enkele clipmachines beschikbaar, met compacte, robuuste ontwerpen en maximale betrouwbaarheid. Innovatieve, state-of-the-art ontwerpen met unieke functies worden gecombineerd met een ongeëvenaarde veelzijdigheid.

 • Rendabele productie
 • Robuuste en duurzame constructie
 • Maximale veiligheid en bescherming
 • Compact en ruimtebesparend ontwerp
 • Langere houdbaarheid van het product

 

Halfautomatische clipmachines

Er zijn verschillende modellen halfautomatische dubbele en enkele clipmachines beschikbaar. Ze zijn ideaal voor de effectieve en efficiënte productie van allerlei soorten specialiteiten. Afhankelijk van de gewenste output voldoen de knipmachines aan de eisen van ambachtelijk tot industrieel gebruik.

 • Eenvoudige bediening
 • Snelle reiniging
 • Zeer hygiënisch
 • Roestvrij staal
 • Extra functies kunnen worden toegevoegd

 

Handmatige Clip-Machines

Er zijn verschillende enkele en dubbele clipmachines, clipapparaten, persklemmachines en pluimveeladers voor natuurlijke en kunstmatige darmen, netten en universeel gebruik verkrijgbaar. Ze kunnen een breed scala aan producten aan en garanderen een veilige en betrouwbare verpakking.

 • Hoge prestaties tegen lage initiële kosten
 • Eenvoudige bediening
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Eenvoudig onderhoud
 • Hoge bruikbaarheid
 • Productie van uniforme producten van hoge kwaliteit

Automatisering

Tegenwoordig is automatisering niet langer alleen een kwestie van economische amortisatie. Demografische veranderingen dragen ertoe bij dat het niet langer vanzelfsprekend is om voldoende geschoold personeel in te zetten voor je processen. Daarom wordt het steeds belangrijker om na te denken over zinvolle automatiseringsoplossingen. Bovenleidingen zoals de FCHL & FCHM bieden flexibele oplossingen voor toekomstbestendige productieprocessen.